Vacanta Pe Barca - Excursii cu yachtul - Sailing cu velierul - Vacanta cu yachtul
Yachturi Costuri şi Reduceri Viaţa la Bord Contact
Insulele Saronice 2018
500 €/persoana
02 Iun.- 09 Iun.
Rezervat in totalitate
09 Iun.- 16 Iun.
Rezervat in totalitate
16 Iun.- 23 Iun.
6 locuri libere

Insulele Saronice

La Sud de Atena, in ape calme si la distante relativ mici una de alta, Insulele Saronice ofera peisaje minunate, o cultura autentic greceasca, aventura si sailing relaxant.

Insula Aegina

Prima dintre Insulele Saronice este Insula Eghina (Aegina), una dintre cele mai "curate" din Grecia. Pentru ca aici nu se face turism de masa, ci doar individual, este preferata de cei care cauta linistea si autenticitatea spiritului grecesc. In Eghina a locuit o perioada scriitorul Nikos Kazantzakis si tot aici a scris cartea "Zorba Grecul".

Daca sunteti cu adevarat aventurosi, puteti inchiria un scooter si sa faceti un tur al insulei. Printre atractii se numara Templul Zeitei Afaia (in Estul insulei), situl arheologic Kolona (Templul lui Apollo, partea de NV a insulei, aproape de portul Egina), plantatiile de fistic (centrul insulei), satul pescaresc Perdika (SV-ul insulei) sau, pentru cei care trebuie sa-si spele niste pacate marinaresti, Catedrala "Sf. Nectarie" (in centrul insulei).

Insula Poros

Insula Poros, spre deosebire de Egina, este mai putin populata. Exista un singur port si doar cateva hoteluri prin preajma, insula mai avand cateva satuce in zona centrala, in rest doar peisaje neatinse inca de modernitate. Recomandam si in cazul Insulei Poros un tur cu scooterul, astfel incat sa puteti vizita livezile de masline din centru, Sanctuarul lui Poseidon (Nordul insulei) unde Demostene, cel mai mare orator al antichitatii, s-a sinucis, Love Bay si Russian Bay pentru scaldat si, desigur, portul Poros cu ale sale numeroase taverne si faimosul apus de soare de la biserica din deal.

Insula Dokos

Urmatoarea insula pe lista este Dokos, o bine-venita pauza de la agitatia Eginei si Porosului. Insula, aproape pustie (nu exista orase, sate sau porturi/marine), ne va gazdui in golful sau din NE, prilej pentru relaxare, snorkeling, plimbari pe plajele sale stancoase si, cu putin noroc, un foc de tabara pe malul apei. Un lucru interesant despre Dokos este faptul ca, aici, Cousteau a descoperit cel mai vechi loc de naufragiu (1500 i.Hr.).

Insula Spetses

Spetses, cu a sa capitala considerata o adevarata frumusete arhitecturala si locuri incarcate de istorie, cu siguranta va face delicium marinarilor Vacanta Pe Barca. In Spetses se poate vizita Casa Eroinei Revolutionare Bouboulina (comandant naval grec, eroina a Razboiului grec de Independent„ din 1821, amiral al Marinei Imperiale Ruse -lucru unic pentru o femeie), Casa Hexis sau Biserica Sfanta Triada cu relicve sculptate.

Insula Idra

Idra (Hydra), una dintre cele mai frumoase insule din Grecia, ne va gazdui fie in Portul Hydra, fie in Golful Mandraki. Pe insula se pot face drumetii pe la numeroasele manastiri rasfirate pe dealurile si muntii insulei, Portul Hydra ne va desfata cu mancare traditioanala greceasca si, surprinzator, cu lipsa zgomotului de motoare. Pe Idra masinile si scooterele sunt interzise aproape in totalitate. Pentru transport se folosesc fie magari/catari, fie niste carute trase de oameni si biciclete. Frumusetea insulei l-a cucerit pana si pe Leonard Cohen, care a locuit aici o perioada buna a anilor 1960, intr-o casuta saracacioasa, alaturi de iubita sa de atunci, Marianne Ihlen (de unde si melodia "So Long, Marianne")

Aceasta este doar o sugestie de a face sailing printre insulele Saronice. Echipajul este cel care hotaraste, impreuna cu skipperul, pe ce insule se merge si cat anume se sta pe fiecare. In mod normal aceste decizii se iau in prima zi de vacanta, insa se accepta modificari ale rutei pe parcursul vacantei, mai ales daca apar probleme meteorologice sau chiar de sanatate.

In costul excursiei sunt incluse locul pe velier, lenjerie de pat si prosoape, skipper si consumatia acestuia, combustibil velier si dinghy, taxe portuare, internet onboard, echipament snorkeling si camere GoPro. In prima zi de vacanta se opreste si o garantie de 50 Euro/persoana care, in cazul in care echipajul nu a provocat daune ambarcatiunii, se returneaza la final de vacanta.
Nu sunt incluse transportul pana si de la marina, consumatia clientilor pe barca si la taverne sau intrarile la obiectivele turistice.